Vanliga frågor


Vad fotograferar du med?
Min huvudkamera är en digital fullformatare, Nikon D700. Jag har också med mig en extra kamera som backup, ifall min huvudkamera mot all förmodan skulle gå sönder. Jag fotograferar med diverse olika objektiv, främst med 50mm som är ett underbart porträttobjektiv.

Vilket format fotograferar du i?
Jag fotograferar alltid i raw-format, för att bibehålla största möjliga kontroll och kvalité.

Hur levereras bilderna?
Det beror på vilket paket ni väljer. Bilderna leveras i jpeg-format, antligen online för er att ladda ned, eller på USB-sticka. Alla bilder ni får är helt färdigställda och efterbehandade. Ni får alla bilder både i färg och i svartvitt, och ni får två upplösningar av bilderna: 1500px och webbstorlek.

Vad gör vi om det regnar?
Jag fotograferar och ni gifter er! Regnar det så regnar det, och både bilder och bröllop blir lika vackert ändå. Regn är också ett minne från bröllopsdagen. Det löser sig. Antingen med paraplyer, eller så hittar vi en alternativ plats för porträtten. Vi kommer fram till en bra plan B tillsammans under konsultationen.

Vi är inte så vana att stå framför kameran. Hjälper du oss med hur vi ska posera?
Självklart! De flesta jag fotograferar har ingen vana alls av att stå framför kameran. 99% av alla jag fotograferar är helt vanliga människor. Om det inte faller sig naturligt för er hur ni ska posera, så leder jag er under tiden som vi fotograferar porträtten. I början brukar de flesta vara lite nervösa och stela, men ganska snart släpper det, och jag brukar ofta få höra efteråt att det var riktigt roligt!

Copyright © Vega Cecilia